Kwaśne Mleko Zestaw Bakterii
Kategorie: WSZYSTKIE Bakterie
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Jednostka podstawowa
szt.
Kod kreskowy
5905279349025
Vat
8%
OPIS

Łagodny smak i skład bakteryjny powoduje, że polecane jest dla dzieci.

Ponieważ bakterie rozkładają laktazę, kwaśne mleko jest lżej strawne i lepiej tolerowane niż zwykłe mleko i ma pozytywny wpływ na florę jelitową. Dostarcza także dziecku wielu naturalnych, łatwo przyswajalnych substancji m.i.n. aminokwasów, wapnia, witamin z grupy B, K2 i innych potrzebnych do wzrostu i rozwoju składników.

Zawiera kultury bakterii:

Lactococcus lactis

Lactococcus cremoris

Lactococcus lactis subsp.diacetylactis

Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris

Z 1 szt saszetki otrzymujemy 1 litr kwaśnego mleka. Produkt do wielokrotnego namnażania.

Przy zastosowaniu się do zaleceń producenta i wykonywaniu regularnego namnażania zgodnie z instrukcją, proces ten można przeprowadzać przez kilka (do 6) miesięcy.

Wytwarzany przez bakterie kwas mlekowy i inne substancje działają przeciwzapalnie i hamują rozwój bakterii chorobotwórczych i grzybów w organizmie dziecka.

Polecany:

-jako składnik codziennej diety dziecka

-w czasie i po kuracjach antybiotykowych

-dla kobiet w ciąży (na zmianę z jogurtem L+)

-dla wzmocnienia odporności

-przy alergiach

-przy problemach z trawieniem i wchłanianiem pokarmu

Nie zawiera glutenu. 

Nie zawiera cukru, zagęszczaczy ani żadnych dodatków chemicznych. 

Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie.

Są przygotowywane według reguł ekologicznych.

Nie zawiera cukru, zagęszczaczy ani żadnych dodatków chemicznych.

Nie zawierają śladowych ilości alergenów.

Wolne od: produktów (zbóż) glutenowych, jajek, ryb, soji, orzeszków ziemnych, selera, musztardy (gorczycy), sezamu, dwutlenku siarki i dwusiarczku, skorupiaków, mięczaków, łubinu.

SZCZEGÓLNIE POLECANY DLA DZIECI.

ZALETY DOMOWEGO KWAŚNEGO MLEKA

Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość).

Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B₂, B₁₂, K₂. Witamina B₂ to typowa witamina młodości.

Witamina B₁₂, bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy.

Składniki mineralne to m.i.n. duża ilość wapnia organicznego.

Wapń bierze udział w ponad 300 reakcjach zachodzących w naszym organizmie, a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany.

Ponieważ bakterie rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.

Z NASZEGO KWAŚNEGO MLEKA MOŻNA TEŻ ROBIĆ SER. Wówczas zarówno ser jak i serwatka nadają się do spożycia oraz celów kosmetycznych.

Masa netto: 4,9g +/-0,05g


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.