Aminos z kokosa BIO
Aminos to doskonała przyprawa, która może zastąpić sos sojowy i ocet balsamiczny. Można go wykorzystać:
- do dań kuchni azjatyckiej
- jako marynatę do mięs i ryb
- jako bazę sosów do sałatek
Składniki: nektar kokosowy*, sól morska.
*Certyfikowany składnik ekologiczny.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Kraj pochodzenia nektaru koksowego: Indonezja.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna: 798 kJ / 190 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 47 g
w tym cukry: 34 g
Błonnik: 0,4 g
Białko: 0,4 g
Sól: 2,9 g
objętość netto: 250 ml
Konfekcjonowanie i dystrybucja: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa.