Baton FRUPP gruszka-cynamon
Składniki: gruszka (38 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, cynamon w proszku (1,7 %), substancja żelująca: pektyny.
Wartość odżywcza w 100 g prduktu:
Wartość energetyczna: 1418 kJ/ 337 kcal
Tłuszcz: 0,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 68 g
w tym cukry: 49 g
Błonnik: 28 g
Białko: 1 g
Sól: 0,1 g
*zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.
Producent: Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań, www. celiko.com.pl, www.frupp.pl