Liofilizowany baton jabłkowy z jagodą. Produkt bezglutenowy.
Składniki: owoce jabłka (21%), jagody (10%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substncja żelująca: pektyny.
(*Obecność składnika A, B - patrz przy numerze partii)
Produkt może zawierać: dwutlenek siarki.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1410 kJ/335 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 67 g
w tym cukry: 50 g
Błonnik: 29 g
Białko: 0,8 g
Sól*: 0,02 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
1 baton (9 g) stanowi 1 porcję. 1 baton to 30 kcal.
Zawiera naturalnie występujące cukry.