Liofilizowany baton jabłkowy.
Składniki: jabłka (30%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Produkt bezglutenowy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1423 kJ / 338 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy nasycone: 0 g
Węglowodany: 69 g
w tym cukry: 51 g
Błonnik: 28 g
Białko: 0,7 g
Sól*: 0,02 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Produkt może zawierać: dwutlenek siarki.
Producent: Celiko S.A., ul. św. Antoniego 71, 61-359 Poznań, www. celiko.com.pl, www.frupp.pl