Baton Nelka bakaliowy 20 szt. x 50 g
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Jednostka podstawowa
display
Kod kreskowy
5900779397057
Vat
8%
OPIS

Baton z bakaliami Nelka

Składniki: orzechy arachidowe, rodzynki (30%), miód*

*miód naturalny, nie poddany obróbce termicznej (raw), kraj pochodzenia: Polska

Produkt może zawierać kawałki pestek owoców.

W zakładzie używane są: sezam, orzechy

Masa netto: 50g

Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od + 2° C do + 7° C

Każde pudełko zawiera 20 sztuk batonów.

Masa netto jednego batona: 50 g

Stawiamy na prosty skład. Nasz baton:

  • zawiera składniki najwyższej jakości, pochodzące ze sprawdzonych źródeł,
  • nie zawiera laktozy, glutenu, dodanego cukru, syropu glukozowo-fruktozowego, soli,
  • nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków,
  • jest przechowywany i transportowany w warunkach chłodniczych, dlatego nie wymaga żadnych dodatków podtrzymujących świeżość,
  • może stanowić odrębny posiłek,
  • idealny dla osób aktywnych i uprawiających sport, a także dla dzieci.

Używamy tylko polskiego naturalnego miodu, nie poddanego obróbce termicznej!

Taki miód zachowuje wszystkie swoje właściwości.

Rodzynki stanowią doskonałe źródło energii, dlatego są polecane osobom uprawiającym sport. Zawierają dużo potasu, który pomaga obniżyć ciśnienie krwi oraz jest niezbędny do prawidłowej pracy układu nerwowego. Ponadto znajdziemy w nich wapń i magnez, fosfor. Mają działanie odkwaszające organizm.

Orzechy arachidowe zawierają bardzo dużo białka, a zawarta w nich arginina (aminokwas) to cenny budulec mięśni. Znajdziemy tu również bardzo dużo witaminy B3 (PP, niacyna), która wspomaga funkcjonowanie układu nerwowego oraz zmniejsza stężenie złego cholesterolu (LDL), zwiększa stężenie dobrego cholesterolu (HDL). Zawierają także potas, fosfor, magnez oraz witaminę E zwaną witaminą młodości.


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.