Baton w polewie czekoladowej Hazelnut Caramel
Składniki: daktyle (43,3%), orzechy laskowe (22,2%), nadzienie o smaku karmelowym (19,1%) (ekstrakt z kokosa, substancja słodząca (polidekstroza, błonnik z kukurydzy i cykorii, substancje słodzące: izomalt, erytrytol, sukraloza), skrobia kukurydziana), czekolada nie zawierająca dodatku cukru (12,2%) (miazga kakaowa, substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz shea, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy), chrupiące kulki amarantusowo-kukurydziane (mąka z amarantusa, mąka kukurydziana), tłuszcz shea.
Może zawierać śladowe innych orzechów ziemnych oraz innych orzechów (orzechy nerkowca, migdały).
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 2458 kJ / 587 kcal
Tłuszcz: 43,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15,4 g
Węglowodany: 37,8 g
w tym cukry: 30 g
Błonnik: 7,6 g
Białko: 7,4 g
Sól: 0,05 g
masa netto: 45 g
Producent: Fizi LCC, 7A Mykoly Vasylenka St., 03124 Kijów