Czekolada ekologiczna gorzka 79% kakao bez dodatku cukru BIO 100 g - Torras
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Jednostka podstawowa
szt.
Kod kreskowy
8410342006998
Vat
23%
OPIS

Czekolada ekologiczna gorzka 79% kakao bez dodatku cukru.

Zawiera substancje słodzące. Produkt bezglutenowy.

Składniki: miazga kakaowa*, substancja słodząca (erytrytol*), tłuszcz kakaowy*, odtłuszczone kakao w proszku*.

Masa kakaowa min. 62%.

*Składniki pochodzące z upraw ekologicznych.

Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalne występujące cukry.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 2082 kJ / 505 kcal

Tłuszcz: 47 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 29 g

Węglowodany: 27 g

w tym cukry: 1 g

w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 21 g

Błonnik: 11 g

Białko: 9 g

Sól: 0,03 g

Informacja alergiczna: produkt zawiera mleko oraz może zawierać orzechy, soję i sezam.

Wyprodukowano w Hiszpanii.  

Masa netto: 100 g

 


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.