Czekolada ekologiczna gorzka 79% kakao bez dodatku cukru.
Zawiera substancje słodzące. Produkt bezglutenowy.
Składniki: miazga kakaowa*, substancja słodząca (erytrytol*), tłuszcz kakaowy*, odtłuszczone kakao w proszku*.
Masa kakaowa min. 62%.
*Składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalne występujące cukry.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 2082 kJ / 505 kcal
Tłuszcz: 47 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 29 g
Węglowodany: 27 g
w tym cukry: 1 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 21 g
Błonnik: 11 g
Białko: 9 g
Sól: 0,03 g
Informacja alergiczna: produkt zawiera mleko oraz może zawierać orzechy, soję i sezam.
Wyprodukowano w Hiszpanii.
Masa netto: 100 g