Czekolada gorzka z orzechami laskowymi z erytrytolem i glikozydami stewiolowymi bez dodatku cukru
Zawiera substancje słodzące. Produkt bezglutenowy.
Składniki: miazga kakaowa, substancje słodzące (erytrytol, glikozydy stewiolowe 0,026%), tłuszcz kakaowy, orzechy laskowe (10%), inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat waniliowy.
Zawiera naturalnie występujące cukry. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Produkt może zawierać: inne orzechy, mleko, sezam i soję.
Masa kakaowa min. 60%.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1791 kJ / 435 kcal
Tłuszcz: 39 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
Węglowodany: 31 g
w tym cukry: 1 g
alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 27 g
Błonnik: 17 g
Białko: 6 g
Sól: 0,06 g
Dystrybutor w Polsce: Mercatare: Michał Zbyszewski, ul. Skawińska 25 lok. 5, 31-066 Kraków