Czekolada gorzka z ziarnami kakao bez dodatku cukru.
Zawiera substancje słodzące. Produkt bezglutenowy.
Składniki: substancja słodząca (maltitol 42%), miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, ziarna kakaowca (6%), inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromat (wanilia).
Masa kakaowa min. 54%.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalne występujące cukry.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1911 kJ/463 kcal
Tłuszcz: 34 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 21 g
Węglowodany: 45 g
w tym cukry: < 0,5 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 42 g
Błonnik: 10 g
Białko: 6 g
Sól: 0,07 g
1WW = 22 g, 1WBT = 32 g wg SGGW
Informacja alergiczna: produkt może zawierać orzechy, mleko, soję i sezam.
Wyprodukowano w Hiszpanii.
Masa netto: 75 g