Czekolada gorzka ze stewią bez dodatku cukru.
Zawiera substancje słodzące. Produkt bezglutenowy.
Składniki: miazga kakaowa, substancja słodząca (erytrytol 29,5%, glikozyd stewiolowy 0,027%), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna słonecznikowa), naturalny aromat (waniliowy).
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalne występujące cukry.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1688 kJ/410 kcal
Tłuszcz: 37 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 22 g
Węglowodany: 32,5 g
w tym cukry: < 0,5 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 29,5 g
Błonnik: 18 g
Białko: 6,5 g
Sól: 0,07 g
1WW = 31 g, 1WBT = 28 g wg SGGW
Informacja alergiczna: produkt może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, soi i sezamu.
Wyprodukowano w Hiszpanii.
Masa netto: 100 g