Czekolada mleczna z migdałami bez dodatku cukru.
Zawiera substancje słodzące. Produkt bezglutenowy.
Składniki: substancja słodząca (maltitol 43%), tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku (14%), pasta kakaowa, migdały (12%), emulgator (lecytyna słonecznikowa), aromat waniliowy.
Masa kakaowa min. 28%.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalne występujące cukry.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1980 kJ/478 kcal
Tłuszcz: 36 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 19 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 7 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe (poliole): 43 g
Błonnik: 4 g
Białko: 7 g
Sól: 0,1 g
1WW = 20 g, 1WBT = 28 g wg SGGW
Informacja alergiczna: produkt zawiera mleko, migdały oraz może zawierać inne orzechy, soję i sezam.
Wyprodukowano w Hiszpanii.
Masa netto: 75 g