FRUPP malina liofilizowana
Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Do wyprodukowania 100 g maliny liofilizowanej zużyto 0,7 kg maliny świeżej.
masa netto 15 g
Składniki: liofilizowana* malina
* Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: 100 g 15 g (1 opakowanie / 1 package) Wartość energetyczna: 1329 kJ / 318 kcal 199 kJ / 48 kcal Tłuszcz: 4,9 g 0,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g 0 g Węglowodany: 38 g 5,7 g w tym cukry: 31 g 4,6 g Błonnik: 46 g 6,8 g Białko: 8,4 g 1,3 g Sól: 0,02 g 0 g
Opakowanie 15 g stanowi jedną porcję.