FRUPP mango liofilizowane
Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Do wyprodukowania 100 g mango liofilizowanego zużyto 0,5 kg świeżego mango.
masa netto 15 g
Składniki: liofilizowane* mango
* Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: 100 g 15 g (1 opakowanie / 1 package) Wartość energetyczna: 1659 kJ / 396 kcal 249 kJ / 60 kcal Tłuszcz: 2,3 g 0,3 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g 0 g Węglowodany: 83 g 12 g w tym cukry: 83 g 12 g Błonnik: 9,7 g 1,5 g Białko: 5 g 0,7 g Sól: 0,15 g 0 g
Opakowanie 15 g stanowi jedną porcję.