FRUPP truskawka liofilizowana w plastrach
Idealna do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający desery, ciasta, jogurty i napoje. Do wyprodukowania 100 g truskawki liofilizowanej zużyto 1 kg truskawki świeżej.
masa netto 13 g
Składniki: liofilizowana* truskawka w plastrach
* Liofilizacja to metoda suszenia, pozwalająca utrwalić produkty bez wpływu na ich właściwości. Charakteryzuje się wysokim zachowaniem smaku, aromatu i wartości odżywczych - wyższym niż w przypadku klasycznego suszenia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: 100 g 13 g (1 opakowanie / 1 package) Wartość energetyczna: 1347 kJ / 320 kcal 175 kJ / 42 kcal Tłuszcz: 4,0 g 0,5 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g 0 g Węglowodany: 55 g 7,2 g w tym cukry: 55 g 7,2 g Błonnik: 16 g 2,1 g Białko: 8,0 g 1,0 g Sól: 0,01 g 0 g
Opakowanie 13 g stanowi jedną porcję.