Krem z migdałów z daktylami w proszku i liofilizowaną wiśnią Basia Basia
Składniki: migdał blanszowany prażony 76%, daktyle w proszku 17%, wiśnia liofilizowana 7%, sól.
Informacja dla alergików: może zawierać orzeszki ziemne, sezam, orzechy laskowe, nerkowce, pistacje, orzechy włoskie oraz inne orzechy.
Nie używamy emulgatorów, cukru ani oleju palmowego. Warstewka oleju na powierzchni kremu migdałowego jest naturalnym zjawiskiem.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 2341 kJ / 564 kcal
Tłuszcz: 41 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,3 g
Węglowodany: 24 g
w tym cukry: 20 g
Błonnik: 10 g
Białko: 19 g
Sól: 0,3 g
Masa netto: 195 g
Producent: ALPI Hummus Aleksandra Marciniak, ul. Niecała 21, 05-500 Piaseczno