Krem z orzechów włoskich z nerkowcami, daktylami w proszku i suszoną śliwką Basia Basia
Składniki: orzechy włoskie prażone 43%, nerkowce prażone 32%, daktyle w prozku, śliwka suszona 17%, sól.
Informacja dla alergików: może zawierać orzeszki ziemne, sezam, migdały, pistacje, orzechy laskowe oraz inne orzechy.
Nie używamy emulgatorów, cukru ani oleju palmowego. Warstewka oleju na powierzchni kremu orzechowego jest naturalnym zjawiskiem.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 2288 kJ / 552 kcal
Tłuszcz: 42 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5 g
Węglowodany: 27 g
w tym cukry: 18 g
Błonnik: 7,2 g
Białko: 13 g
Sól: 0,3 g
Masa netto: 195 g
Producent: ALPI Hummus Aleksandra Marciniak, ul. Niecała 21, 05-500 Piaseczno