Makaron 2 jajeczny krajanka średnia 400 g - Bartolini
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Jednostka podstawowa
szt.
Kod kreskowy
5901902002343
Vat
5%
OPIS

Tradycyjny makaron o szerokości 2,5 mm. Jest lepiej wyczuwalny pod zębem od krajanki cienkiej, dzięki czemu znajduje szersze zastosowanie w kuchni. W Polsce krajanka średnia najczęściej podawana jest z rosołem oraz innymi zupami, w szczególności pomidorową, grzybową i mleczną.

Bartolini 2-jajeczny to makarony inspirowane polską tradycją kulinarną. Ich skład oraz rzemieślnicze metody wytwarzania nawiązują do receptur stosowanych od lat na ziemiach polskich. Ich lekko chropowata powierzchnia charakteryzująca również makarony wyrabiane własnoręcznie w domowym zaciszu, to zasługa specjalnych metod wytwarzania i suszenia. To dzięki niej makaron ten doskonale chłonie sosy i zupy, lepiej trzyma się łyżki, nie skleja się i znacznie zwiększa swą objętość po ugotowaniu.

Nie zawiera masy jajowej, proszku jajecznego ani kurkumy. Jego naturalny, słoneczny kolor to to zasługa prostej, domowej receptury: tylko mąka, woda i świeże jaja z lokalnej fermy wybijane przez nas każdego dnia.

 Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu:

wartość energetyczna: 596 kJ / 141 kcal

Tłuszcz: 0,7 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g

Węglowodany: 28 g

w tym cukry: < 0,5 g

Błonnik: 1,6 g

Białko: 5,1 g

Sól: 0 g  

Wyprodukowano w Polsce przez: Tabit Sp. z o.o., ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.