Mieszanka do batonów bezglutenowych z porzeczką 460 g - Pięć Przemian
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12
Jednostka podstawowa
szt.
Kod kreskowy
5902837810263
PKWiU
10.61.24
Vat
5%
OPIS

Mieszanka do wypieku batonów bezglutenowych z porzeczką

Składniki: płatki owsiane bezglutenowe, wiórki kokosowe, daktyle suszone, siemię lniane złote, słonecznik łuskany, ksylitol (substancja słodząca), czarna porzeczka liofilizowana 2,5%, kurkuma, sól himalajska, kardamon.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. 

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. 
2. Wysmaruj blachę olejem kokosowym. 
3. Przesyp mieszankę do miski. 
4. Trzy średniej wielkości dojrzałe banany (300 g) rozgnieć i dodaj do mieszanki. 
5. Starannie wyrobione ciasto przenieś na blachę, rozprowadź na grubość ok. 1 cm i piecz przez 30 min. 
6. Po upieczeniu pokrój na 20 równych części i odstaw do ostygnięcia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 1210 kJ / 289 kcal

Tłuszcz: 12 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5 g

Węglowodany: 39 g

w tym cukry: 14 g

Błonnik: 9 g

Białko: 6,7 g

Sól: 0,27 g

Masa netto: 460 g

Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.