Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Rabat
0%
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Jednostka podstawowa
szt.
Ilość w opakowaniu zbiorczym
20
Kod kreskowy
5902837810874
Vat
5%
Waga
0.33kg

OPIS

Bezglutenowa mieszanka do wypieku KETO bułek

Składniki: mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. 


Sposób przygotowania:

1. Zawartość torebki wsyp do miski.

2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.

3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia.

4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.

5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.

6. Wsadź do piekarnika.

7. Nastaw 180°C i piecz przez 60  min.

8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1341 kJ / 324 kcal

Tłuszcz: 24 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g

Węglowodany: 9,5 g

w tym cukry: 3,9 g

Białko: 10 g

Błonnik: 13 g

Sól: 2,3 g

 

Masa netto: 310 g

Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
© SolEx B2B