Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Rabat
0%
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Jednostka podstawowa
szt.
Ilość w opakowaniu zbiorczym
24
Kod kreskowy
5902837811284
Vat
5%
Waga
0.26 kg

OPIS

Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy BIO

Składniki: mąka ryżowa*, tapioka*, maranta trzcinowa*, łuska babki jajowatej*, sól himalajska.

*certyfikowany składnik ekologiczny.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.


Sposób przygotowania z drożdżami suszonymi:

1. Przesyp mieszankę do miski. 

2. Dodaj 7 g drożdży suszonych instant do mieszanki.

3. Do 200 ml ciepłej (ok. 45 st. C) przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy1 łyżeczkę miodu i przelej do miski.

4. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.

5. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godz. (można do piekarnika 30-40°C).

6. Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek.

7. Rozgrzej piekarnik do 250-300°C.

8. Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos.

9. Piecz 17-20 minut w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia). 3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.


Sposób przygotowania z drożdżami świeżymi:

1. Przygotuj rozczyn: do 200 ml ciepłej wody dodaj 20 g świeżych drożdży (w temp. pokojowej), 1 łyżeczkę miodu i 1 łyżkę mieszanki, dokładnie wymieszaj. Zostaw na 15 min. w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. 

2. Wsyp mieszankę do miski, dodaj gotowy rozczyn i 2 łyżki oliwy.

3. Dalej postępuj zgodnie z punktami 4-9 przepisu na pizzę z drożdżami suszonymi.


Wartość odżywcza w 100 g produktu po upieczeniu:
Wartość energetyczna 1372 kJ / 328 kcal
Tłuszcz 6,9 g
w tym kwasy tłuszcz. nasycone 1,1 g
Węglowodany 61 g
w tym cukry 3,3 g
Błonnik 2,8 g
Białko 3,7 g
Sól 1,4 g


Produkt powstał przy współpracy z www.zapachapetytu.wordpress.com.

Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa, biuro@piecprzemian.com.pl, www.piecprzemian.com.pl


SZCZEGÓŁY PRODUKTU

BEZ CUKRU: bez cukru
BEZ GLUTENU: bez glutenu
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
© SolEx B2B