Mieszanka luz chleba bezglutenowego z orzechami włoskimi 1 kg - surowiec (25 kg) - Pięć Przemian

Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Rabat
0%
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Jednostka podstawowa
szt.
Ilość w opakowaniu zbiorczym
25
Kod kreskowy
0000001413
Vat
5%
Waga
1.01kg

OPIS

Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, orzechy włoskie 13%, mąka teff, płatki teff, siemię lniane brązowe, pestki słonecznika, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól.

Produkt bezglutenowy. Produkt zawiera alergeny: orzechy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.


Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu:

wartość energetyczna: 1528 kJ / 365 kcal

Tłuszcz: 17 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,8 g

Węglowodany: 39 g

w tym cukry: 2,1 g

Błonnik: 17 g

Białko: 12 g

Sól: 1,7 g


Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik do 190°C.

2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.

3. Wsyp mieszankę do miski.

4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.

5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.

6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

masa netto: 500 g

Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa, biuro@piecprzemian.com.pl, www.piecprzemian.com.pl.

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
© SolEx B2B