Mieszanka luz na bułki bezglutenowe jasne 1 kg - surowiec (25 kg) - Pięć Przemian

Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Rabat
0%
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Jednostka podstawowa
szt.
Ilość w opakowaniu zbiorczym
25
Kod kreskowy
0000001257
Vat
5%
Waga
1.01kg

OPIS

Bezglutenowa mieszanka do wypieku bułek jasnych.

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, płatki owsiane bezglutenowe, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. 


Sposób przygotowania:

1. Zawartość torebki wsyp do miski.

2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.

3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia.

4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciast w dłoniach.

5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.

6. Wsadź do piekarnika.

7. Nastaw 210°C i piecz przez 45 min.

8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1444 kJ/345 kcal

Tłuszcz: 3,4 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g

Węglowodany: 63 g

w tym cukry: 1,3 g

Białko: 7,9 g

Błonnik: 17,0 g

Sól: 2,3 g


Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
© SolEx B2B