Mieszanka na ciastka korzenne bezglutenowe 600 g - Pięć Przemian

Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Rabat
0%
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Jednostka podstawowa
szt.
Kod kreskowy
5902837812069
Vat
5%
Waga
0.62kg

OPIS

Upiecze Ci się!

Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciastek korzennych

Składniki: mąka owsiana, mąka ryżowa, cukier kokosowy, inulina, karob, cynamon, błonnik bambusowy, łuska babki jajowatej, kamień winny, soda oczyszczona, goździki, kardamon, sól kłodawska, imbir. 

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.


Sposób przygotowania:

1. Przesyp mieszankę do miski.

2. Dodaj 1 jajko i 200 g masła.

3. Zagnieć ciasto. 

4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Można je też formować w rękach.

5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

6. Piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180°C.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu*:

wartość energetyczna: 2077 kJ / 498 kcal

Tłuszcz: 27 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g

Węglowodany: 54 g

w tym cukry: 25 g

Błonnik: 7,7 g

Białko: 5,7 g

Sól: 0,73 g

*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 200 g masła.


Masa netto: 600 g

Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
© SolEx B2B