Upiecze Ci się!
Bezglutenowa mieszanka do wypieku ekstra babki bezglutenowej
Składniki: ksylitol (substancja słodząca), mąka ryżowa   biała, mąka kokosowa, maranta trzcinowa, inulina, mąka migdałowa,  kamień winny,   soda oczyszczona, naturalny aromat waniliowy, sól   morska. 
Miejsce pochodzenia ksylitolu: Finlandia.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny:      orzechy.   Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie    zamknięte. 
 Sposób  przygotowania:
  
 1.  Rozgrzej piekarnik do 170 st. C.
  
 2.  Dokładnie wysmaruj foremkę na babkę masłem i wysyp mąką    bezglutenową.
  
 3.  Do miski wbij 5 jajek. Ubij mikserem na puszystą masę (ok. 5   min.)
  
 4.  Cienką strużką wlej 200 ml oleju, cały czas   miksując.
  
 5.  Nie przerywając miksowania, wsyp mieszankę do masy jajecznej. Na  tym etapie  możesz dodać 1 łyżkę soku z cytryny albo podzielić ciasto na pół i   do jednej  części dodać 1 łyżkę kakao.
  
 6.  Przelej do przygotowanej formy.
  
 7.  Piecz 55 min.
  
 8.  Wyjmij z piekarnika i zacznij studzić babkę w formie „do góry   nogami”. Kiedy  forma przestygnie (ale będzie jeszcze ciepła), delikatnie  podważ  ciasto nożem i  wyjmij z foremki.
  
 9.  Udekoruj lukrem lub czekoladą. Smacznego!
  
  
 
Wartość odżywcza w 100 g gotowego  produktu*:
Wartość energetyczna: 1803 kJ/ 431 kcal
Tłuszcz: 23 g
w tym kwasy nasycone: 3,3 g
Węglowodany: 49 g
w tym cukry: 2,3 g
w tym alkohole wielowodorotlenowe: 26 g
Błonnik: 3,8 g
Białko: 6,8 g
Sól: 0,72 g
*Wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z  mieszanki, 5 jajek i 200 ml oleju rzepakowego.
Masa netto: 500 g
Wyprodukowano w       Polsce  przez: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092       Dąbrowa