Mieszanka na pierogi bezglutenowe 550 g - Pięć Przemian

Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Rabat
0%
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Jednostka podstawowa
szt.
Ilość w opakowaniu zbiorczym
12
Kod kreskowy
5902837812748
Vat
5%
Waga
0.56kg

OPIS

Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka na pierogi

Składniki: mąka ryżowa biała, tapioka, mąka owsiana bezglutenowa, guma guar (substancja zagęszczająca), sól morska. Miejsce pochodzenia podstawowego składnika: UE.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.


Sposób przygotowania:

1. Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki) oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80 st.C), zagniatając przy tym ciasto przez ok. 5-7 min, aż będzie zwarte i elastyczne (uważaj, żeby się nie poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej elastyczności.

2. Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąką bezglutenową (może być ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką.

3. Powtarzaj, do momentu wykorzystania całego ciasta.

4. Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez ok. 5 min.

5. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!


Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*:

wartość energetyczna: 814 kJ / 220 kcal

Tłuszcz: 3,7 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g

Węglowodany: 44 g

w tym cukry: 1,1 g

Błonnik: 1,7 g

Białko: 2,4 g

Sól: 0,5 g

*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 3 łyżek oleju rzepakowego i 400 ml wody.

Produkt powstał przy współpracy z www.zapachapetytu.wordpress.com.

Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa, biuro@piecprzemian.com.pl, www.piecprzemian.com.pl


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
© SolEx B2B