OLEJ KOKOSOWY PIĘĆ PRZEMIAN BEZWONNY
Olej kokosowy bezwonny powstaje poprzez tłoczenie i rozgrzanie kopry - twardego miąższu orzechów palmy kokosowej (Cocos nuciffera) i pozbawiony jest smaku oraz aromatu kokosa. Ze względu na swoją stałą postać, olej kokosowy nadaje się także do smarowania pieczywa, może również z powodzeniem zastąpić masło lub margarynę w pieczeniu oraz oliwę czy olej w sałatkach. W kuchni olej kokosowy można używać do smażenia i gotowania w wysokich temperaturach (temp. dymienia 230ºC). W temp. do 25ºC olej zachowuje postać stałą, przy wyższej temperaturze przechodzi w postać płynną.
Składniki: Olej kokosowy bezwonny (rafinowany) 100%.
Kraj pochodzenia: Filipiny.
Sposób przechowywania: Nie wymaga przechowywania w lodówce.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 3609 kJ / 862 kcal
Tłuszcz: 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 90 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Masa netto: 800 g
Wyprodukowano w Polsce dla: Simpatiko sp. z o.o., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa