Olej kokosowy BIO bezwonny 240 g - Pięć Przemian
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Jednostka podstawowa
szt.
Kod kreskowy
5900652816897
PKWiU
10.41.28.0
Vat
5%
OPIS

Olej kokosowy bezwonny powstaje poprzez tłoczenie i rozgrzanie kopry - twardego miąższu orzechów palmy kokosowej (Cocos nuciffera) i pozbawiony jest smaku oraz aromatu kokosa. Ze względu na swoją stałą postać, olej kokosowy nadaje się także do smarowania pieczywa, może również z powodzeniem zastąpić masło lub margarynę w pieczeniu oraz oliwę czy olej w sałatkach. W kuchni olej kokosowy można używać do smażenia i gotowania w wysokich temperaturach (temp. dymienia 230ºC). W temp. do 25ºC olej zachowuje postać stałą, przy wyższej temperaturze przechodzi w postać płynną.

Składniki: Olej kokosowy BIO bezwonny (rafinowany) 100%.

Kraj pochodzenia: Filipiny.

Sposób przechowywania: Nie wymaga przechowywania w lodówce.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal

Tłuszcz: 99,9 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 91 g

w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 7 g

Węglowodany: 0 g

w tym cukry: 0 g

Białko: 0 g

Sól: 0 g

Masa netto: 240 g

Wyprodukowano w Polsce dla: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.