Placki czerwone burak z pasternakiem bezglutenowe 185 g - Pięć Przemian
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Ilość w opakowaniu zbiorczym
24
Jednostka podstawowa
szt.
Kod kreskowy
5902837810157
PKWiU
10.61.24.0
Vat
5%
OPIS

Placki Czerwone z burakiem i pasternakiem.

Bez glutenu, bez dodatku cukru.

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, burak suszony 11%, pasternak suszony 7,5%, cebula suszona, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska, kurkuma, estragon, kardamon, pieprz.

Produkt bezglutenowy.

Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.  

Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 400 ml kefiru, 1 jajko i dokładnie wymieszaj. Smażyć na wolnym ogniu najlepiej na maśle klarowanym lub oleju kokosowym. Bez jajka też wychodzi! :). Można też przygotować na sposób wegański z samą wodą (300 ml). Najlepiej smakuje z kwaśną śmietaną, tzatzikami, czy sosem grzybowym.

Nasze placki to produkt bez glutenu, bez dodatku cukru, kukurydzy, mąki z białego ryżu i zbędnych chemicznych ulepszaczy. 

Wyprodukowano w Polsce.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1586 kJ / 374 kcal

Tłuszcz: 4,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g

Węglowodany: 73 g

w tym cukry: 15 g 

Białko: 10 g

Sól: 2 g 

Masa netto: 185 g 

Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c., ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.