Spód do pizzy 360 g (2 x 180 g) - BFree

Ceny
Ceny widoczne po zalogowaniu. ZALOGUJ SIĘ
Rabat
0%
OZNACZENIA I LOGISTYKA
Jednostka podstawowa
szt.
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6
Kod kreskowy
5391521697301
Vat
5%
Waga
0.37kg

OPIS

Bezglutenowy spód do pizzy

Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka z białego ryżu, skrobia z tapioki, włókno bambusowe, pełnoziarnista mąka ryżowa, koncentrat soku jabłkowego, drożdże, mąka kukurydziana, inulina, środki zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa), olej rzepakowy, łuska babki płesznik, sól, groch białko, zakwas (fermentowana kukurydza), substancja konserwująca (kwas sorbinowy), kwasy (kwas winowy, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy).

Może zawierać gorczycę i sezam.


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna: 987 kJ / 234 kcal

Tłuszcz: 2,5 g

w tym kwasy nasycone: 0,4 g

Węglowodany: 45 g

w tym cukry: 4 g

Błonnik: 9,4 g

Białko: 3,7 g

Sól: 1,25 g

**Opakowanie zawiera 4 porcje (1/2 pizza 90 g). Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej: 8400 kJ / 2000 kcal.


Przygotowanie

1) Umieścić spód pizzy na blaszce do pieczenia i polać sosem pomidorowym oraz obsypać wybranymi dodatkami.

2) Rozgrzać piekarnik do temp. 250 st.C. Zmniejszyć nastawioną temp. do 180 st.C i umieścić pizzę na środkowej półce.

3) Piec przez 10-15 min., aż skórka będzie chrupiąca.


Dystrybutor w Polce: MasterBread sp. z o.o., biuro@masterbread.pl. Wyprodukowano w Irlandii Północnej.


Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.
© SolEx B2B